Vacature Sociaal Werker, 28-32 u.p.w.

De functie De opdracht vanuit de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier is om, vanuit de participatiewet, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (denk aan mensen met een bijstandsuitkering, een beperking of statushouders) te ondersteunen. Dit doen wij door middel van o.a. culturele en sportieve activiteiten, taalontwikkeling, vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken. Het einddoel hierbij is een betaalde baan. Jouw taak is ondersteuning bij de uitvoering van de trajectbegeleiding van statushouders.

Het team Medelanders biedt naast de ondersteuning van nieuwe statushouders in Katwijk trajectbegeleiding aan, waarin taalontwikkeling, integratie en participatie voorop staan. Dit wordt in samenwerking met andere teams, zoals wijkwerk, VIP en Sport, gerealiseerd.

Voor dit team zijn wij per direct op zoek naar een:

Sociaal Werker

Voor 28-32 uur per week

De functie
De opdracht vanuit de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier is om, vanuit de participatiewet, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (denk aan mensen met een bijstandsuitkering, een beperking of statushouders) te ondersteunen. Dit doen wij door middel van o.a. culturele en sportieve activiteiten, taalontwikkeling, vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken. Het einddoel hierbij is een betaalde baan.

Jouw taak is ondersteuning bij de uitvoering van de trajectbegeleiding van statushouders. Je doet suggesties voor een zinvolle weekbesteding en gaat hierover met hen in gesprek. Dat betekent het zoeken naar en inplannen van passende activiteiten, zoals sport, taalles, wijkactiviteiten en vrijwilligerswerk. Dit alles om de integratie en taalverwerving te bevorderen, een netwerk op te bouwen en zinvol bezig te zijn. Met een pragmatische instelling signaleer je mogelijkheden. In nauwe samenwerking met je collega's en vrijwilligers stimuleer je de deelnemers vanuit hun eigen kracht stappen te zetten naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Je bent enthousiast over je werk en wil dat graag delen. Je geeft presentaties bij toekomstige samenwerkingspartners en verzorgt artikelen op het gebied van communicatie en promotie.

Profiel

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bent nog niet zo lang geleden afgestudeerd van de opleiding sociaal of maatschappelijk werk
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep
  • Je staat open voor het werken met vrijwilligers
  • Je bent in staat om in een hectische werkomgeving snel te schakelen
  • Je bent digitaal vaardig
  • Je bent flexibel en breed inzetbaar
  • Je werkt praktisch, resultaatgericht en met gevoel voor verhoudingen
  • Je bent ondernemend, communicatief en je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken

Wij bieden
Een boeiende, zelfstandige functie, in eerste instantie tijdelijk, voor de duur van 7 maanden. Werkdagen : in ieder geval woensdag en vrijdag. Arbeidsvoorwaarden schaal 8 conform cao Sociaal Werk.

Informatie
Voor meer inhoudelijk informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw Gwen Spies, teamleider Medelanders, gwenspies@welzijnskwartier.nl of telefonisch 071-4033323.

Belangstelling of solliciteren?
Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 25 september 2018 naar gwenspies @welzijnskwartier.nl onder vermelding van 'Vacature Sociaal Werker'. Geef daarin aan wat jou geschikt maakt voor deze functie.

Gesprekken

De gesprekken worden gehouden op maandag 1 oktober in de ochtend en donderdag 4 oktober in de middag.

Privacy

Welzijnskwartier hecht er grote waarde aan dat verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt in overeenstemming met de bestaande wet- en regelgeving. Persoonlijke gegevens van sollicitanten worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd.

Door een motivatie brief met CV te sturen naar Welzijnskwartier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door Welzijnskwartier.

Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend voor de sollicitatieprocedure bij Welzijnskwartier worden gebruikt.

In de Privacyverklaring Sollicitanten kunt u lezen hoe Welzijnskwartier dit doet.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.