Locaties Welzijnskwartier gesloten gedurende duur coronaperiode, we bieden aangepaste activiteiten

In navolging van de afgekondigde verscherpte maatregelen en richtlijnen van de overheid op 31 maart jl. hebben wij al onze activiteiten in de gemeente Katwijk, Lisse, Hillegom, Noordwijk en Teylingen op onze locaties gestaakt. Ontmoetingscentra en jongerencentra zijn dicht tot 28 april 2020.

Ondersteunende diensten zoals Maaltijdservice Katwijk en personenalarmering gaan gewoon door. We bieden daarnaast passende manieren om de meest kwetsbare mensen in onze samenleving te ondersteunen.

Onze sociaal werkers proberen o.a. via telefonisch contact, whatsapp, social media kanalen, kranten, website en lokale omroep, structureel contact te houden met onze verschillende doelgroepen zoals jongeren, mantelzorgers, en ouderen die normaliter meedoen aan diverse dagbestedingsactiviteiten. Ook met onze samenwerkingspartners wordt contact gehouden door middel van digitale communicatiemiddelen.
Onze sociaal werkers Jongerenwerk zijn nog vaker in Duin en Bollenstreek op straat te vinden om in contact te komen en blijven met jongeren. Daarmee wordt nauw samengewerkt met de plaatselijke politie. "We merken dat dat vruchten afwerpt, jongeren houden zich steeds beter aan de beschermende maatregelen en onze afspraken." zo laat onze collega Marcel van Tol weten.

Boodschappendienst en telefoondienst

Met behulp van diverse initiatiefnemers en meer dan 200 vrijwilligers hebben we inmiddels Boodschappendienst Katwijk opgezet. Daarnaast ook een telefoondienst waar u terecht kunt voor een praatje en een luisterend oor.
Wilt u meer over de boodschappen- en telefoondienst weten, klik hier voor meer informatie.

Online activiteiten

Nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, onze activiteiten in buurt-en jongerencentra gestopt zijn, bieden onze sociaal werkers allerlei activiteiten die online te volgen zijn. Hierbij valt te denken aan workshops koken, beweegspelletjes, creatieve dingen maken en nog zoveel meer. Via de facebookpaginaWelzijnskwartier in de wijken plaatsen we diverse nieuwtjes over deze online activiteiten voor jong en oud.

Thuis bewegen voor de televisie

Via de dagelijkse uitzendingen van RTV Katwijk kunnen ouderen en gezinnen thuis meedoen aan beweegfilmpjes die door onze sportmedewerkers zijn samengesteld. De uitzendingen vinden dagelijks op werkdagen plaats vanaf 10.00 uur voor ouderen, 10.15 uur voor gezinnen. Dit wordt 's middags vanaf 15.00 uur herhaald. Doe mee en blijf fit

Vrijwilligerswerk tijdens de coronaperiode

Ook in deze tijd is het mogelijk om vrijwillig iets voor een ander te betekenen. Onze sociaal werkers Daphne Smit en Loes Olivier zijn goed op de hoogte van wat er zoal in de gemeente Katwijk voor mogelijkheden zijn. Zij kunnen je daar alles over vertellen tijdens de telefonische spreekuren. Klik hier voor meer info.

Contact leggen?

Heeft u vragen of ideeën waarin wij mensen kunnen ondersteunen, laat het ons weten.
U kunt ons bellen op werkdagen tussen 10.00 - 14.00 uur via telefoonnummer 071-4033323.
Mailen kan ook via: frontoffice@welzijnskwartier.nl.

Ook de website van de gemeente Katwijk bevat allerlei praktische informatie mbt de maatregelen en adviezen rondom het coronavirus en de beschikbare dienstverlening van de gemeente Katwijk. Deze website kunt u hier bekijken.