Paul van Houten: ook zo’n top-vrijwilliger

Bijna vijf jaar geleden schoot vrijwilliger Paul van Houten (67) zijn eerste foto's voor ons tijdens het Zomers Palet. Vijf jaar later geeft Paul met zijn foto's nog steeds gezicht aan Welzijnskwartier. Hoe het zo kwam.

Hoe kwam je met Welzijnskwartier in contact?

Dat was dus tijdens het Zomers Palet, waarbij activiteiten voor senioren worden georganiseerd. Mijn vrouw werkte daar als vrijwilliger en vertelde dat Welzijnskwartier iemand zocht die goede foto's kon maken. Foto's die voor hun communicatiemiddelen ingezet worden. Ik was nog maar net gepensioneerd en had voldoende tijd om nu volledig met mijn grote hobby aan de slag te gaan: fotografie.

Waarom voel je je zo verbonden met Welzijnskwartier?

Wat me direct trof en me nog steeds verbindt aan Welzijnskwartier is de informele en warme sfeer. Ik kreeg contact met hele betrokken-, kundige- en vooral enthousiaste sociaal werkers die zich met hart en ziel inzetten voor mensen met verschillende leeftijden en achtergronden. Na jaren gewerkt te hebben in een afstandelijke, zakelijke wereld voelde dit meteen goed. Ik kom door mijn vrijwilligerswerk op allerlei locaties. Zo zie ik ook hoe breed, divers en waardevol het sociaal werk is dat verzet wordt. Het kan me soms echt ontroeren als ik zie hoe een jongerenwerker een jongere aan weet te spreken op diens talenten. Of zie hoe ouderen genieten van samen bewegen.

Waar worden jouw foto's voor gebruikt?

Mijn foto's en filmpjes worden ingezet voor alle communicatie waarbij tekst alleen niet voldoende is om het resultaat van sociaal werk te laten zien. En dat is in bijna alle publicaties het geval: jaarverslag, persberichten en uiteraard de social media. Dat werk mag wat bij betreft nog wel veel sterker in de schijnwerpers gezet worden. Dat motiveert mij nog steeds om me hiervoor vrijwillig in te zetten, naast dat ik me als vrijwilliger zo gewaardeerd voel.

Waar blijkt die waardering uit?

Hoe leuk is het om met je verjaardag een persoonlijke felicitatie te ontvangen, zomers heerlijk met iedereen te mogen bbq-en en in december je eigen kerstpakket te mogen uitzoeken. Echt, ik voel me op en top verbonden met deze club.

Ook nieuwsgierig hoe je een gewaardeerde vrijwilliger wordt bij ons of bij één van onze partners? Bel of mail naar 071-4033323, vrijwilligers@welzijnskwartier.nl


/workspace/uploads/Foto-Paul-van-Houten-PS.jpg