Vrijwilligerswerk

Samen vinden we vrijwilligerswerk waarmee je een wereld van verschil maakt.

Vrijwilligerswerk in de coronaperiode

Welzijnskwartier bevordert, promoot en versterkt het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Katwijk. Dat doen we door het geven van informatie en advies, promoten en bemiddelen van vrijwilligerswerk en het beheren van een vacacturebank vrijwilligerswerk. We verzorgen ook trainingen en cursussen voor vrijwilligers en organisaties. Ook in deze corona periode zijn er veel passende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.

Kennismaken met onze medewerkers?

Onze medewerkers hebben zelf ook ervaring met vrijwilligerswerk en helpen je graag persoonlijk op weg bij het vinden van vrijwilligerswerk wat bij je past. Deze medewerkers zijn ook actief in onze wijkteams Katwijk Noord, Katwijk Zee, Rijnsburg en Valkenburg.

Inloopspreekuur

Tijdens de inloop spreekuren zijn (vrijwillige) medewerkers aanwezig om je te helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Zij houden kennismakingsgesprekken, kunnen direct bemiddelen bij het vinden van passende vacatures en geven advies en informatie. Een afspraak maken is niet nodig.

Vrijwilligerswerk doen in de 'Coronaperiode'? Neem contact op via ons telefonisch spreekuur

Er zijn ook in de tijd waarin we te maken hebben met het Coronavirus voldoende passende mogelijkheden om iets voor elkaar te betekenen. Omdat in deze tijd onze inloopspreekuren zijn vervallen, hebben we een telefonisch spreekuur ingesteld, waar je informatie krijgt over het beschikbare vrijwilligerswerk.
Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kun je Corine Hoek 06-1302 5500 bellen.


Corine en Loes zijn goed op de hoogte van het beschikbare vrijwilligerswerk. Wil je weten wat je kunt doen? Neem contact met ze op via deze telefoonnummers: 06 - 8234 2327 (Loes) , 06-1302 5500 (Corine)

Nieuwsgierig welke vacatures er zoal zijn? Dan kun je ook rondsnuffelen op onze vacaturebank. In onze nieuwsbrief vertellen we ook wat over het vrijwilligerswerk in deze coronaperiode.

Kijk eens rond op onze Vacaturebank

Als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kun je ook in onze vacaturebank tal van leuke vacatures vinden. Als je online reageert op een vacature, sturen wij je reactie door naar de betreffende organisatie.

Handvatten en tips voor verenigingen in deze coronaperiode

We hebben een Nieuwsbrief voor verenigingen en clubs samengesteld waarin je allerlei tips en handvatten vindt hoe je elkaar kunt ondersteunen en juist in deze bijzondere tijd van alles op kunt pakken voor de toekomst.

Cursussen

We bieden het gehele jaar een gevarieerd aanbod aan trainingen en cursussen. Zo is er voor aspirant vrijwilligers de cursus Oriëntatie op vrijwilligerswerk.

Daarnaast zijn er ook voor vrijwilligersorganisaties diverse cursussen.

Waar kun je ons vinden?

Welzijnskwartier
Huize Callao, Callaoweg 1, 2223 AS Katwijk
Telefoon: 071-4033323

E-mail: vrijwilligers@welzijnskwartier.nl