Vrijwilligerswerk

Samen vinden we vrijwilligerswerk waarmee je een wereld van verschil maakt.

VIP is er voor u en jou!

Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt bevordert, promoot en versterkt het vrijwilligerswerk binnen de gemeente Katwijk. Dat doen we door het geven van informatie en advies, promoten en bemiddelen van vrijwilligerswerk en het beheren van een vacacturebank vrijwilligerswerk.

We verzorgen ook trainingen en cursussen voor vrijwilligers en organisaties.

Kennismaken met onze medewerkers?
Onze medewerkers bij het Vrijwilligers Informatiepunt (ook wel maatschappelijk makelaars genoemd) hebben zelf ook ervaring met vrijwilligerswerk en helpen u graag persoonlijk op weg.

Inloopspreekuur
Tijdens de spreekuren zijn de (vrijwillige) medewerkers aanwezig om mensen te helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Zij houden kennismakingsgesprekken, kunnen direct bemiddelen bij het vinden van passende vacatures en geven advies en informatie. Afspraak maken is niet nodig!


Spreekuur KATWIJK :
Woensdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur
Bibliotheek Hoornes-Rijnsoever - Hoorneslaan 297 - Katwijk

Spreekuur RIJNSBURG:
Maandagmiddag (even weken) van 15.00 - 17.00 uur
De Burgt - Burgemeester Koomansplein 1, 2231 DA Rijnsburg

Spreekuur VALKENBURG:
1e donderdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur.
Het Dorpshuis Valkenburg - Kerkstraat 3, 2235 BC Valkenburg

Een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek kan ook. We zijn de hele week telefonisch en via de mail bereikbaar.

Vacaturebank
Als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, kunt u ook in onze vacaturebank tal van leuke vacatures vinden. Als u online reageert op een vacature, sturen wij uw reactie door naar de betreffende organisatie.

Cursussen
Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt biedt het gehele jaar een gevarieerd aanbod aan trainingen en cursussen. Zo is er voor aspirant vrijwilligers de cursus Oriëntatie op vrijwilligerswerk.

Daarnaast zijn er ook voor vrijwilligersorganisaties diverse cursussen. Het volledige cursusaanbod kunt u hier vinden.

VIP Plus
Voor mensen die belemmeringen ondervinden bij het vinden en behouden van vrijwilligerswerk organiseren we jaarlijks de cursus ' Kijk op mogelijkheden'.
Dit is een project waarbij extra begeleiding wordt geboden. Het accent ligt op het onderzoeken van welke mogelijkheden er zijn en vooral waar uw talenten liggen! Om meer informatie te ontvangen, of u aan te melden kunt u contact met ons opnemen.

VIP Gala
Het VIP Gala is een jaarlijkse activiteit waarbij vrijwilligers in het zonnetje worden gezet en worden bedankt voor hun inzet. Deze avond wordt meestal begin december georganiseerd, rond de Internationale Dag van de Vrijwilliger (7 december). Het is een feestelijke avond, waarbij in verschillende categorieën de Vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. U kunt onder het genot van een hapje en een drankje in contact komen met andere vrijwilligers. Een avond speciaal voor vrijwilligers, want waar zouden we zijn zonder al deze mensen!

Waar kunt u ons vinden?
Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt
Huize Callao, Callaoweg 1, 2223 AS Katwijk
Telefoon: 071-4033323

E-mail: vip@welzijnskwartier.nl

Margreet Adam
advies en ondersteuning
E-mail
Corine Hoek
sociaal werker
E-mail
Lianne Le Nobel
verenigingsondersteuning
E-mail
Loes Olivier
sociaal werker
E-mail
Daphne Smit
sociaal werker
E-mail
Amy  van Arkel
vrijwilligersadviseur
E-mail