Sport en Bewegen

Sportieve activiteiten voor jong en oud, ondersteuning aan verenigingen en begeleiding op maat. Inschrijven in verplicht en kan via: www.sjorssportief.nl

Bewegen voor 55+

Bewegen houdt u actief en vitaal.


Welzijnskwartier verzorgt wekelijks beweeglessen voor ouderen. Voor senioren die nog 'superfit' zijn en fanatiek willen sporten, maar ook voor ouderen die 'wat rustiger aan willen doen' en/of beperkingen hebben. De activiteiten vinden plaats in diverse locaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg,

Hieronder vindt u in het kort een overzicht aan welke beweegactiviteiten u kunt deelnemen.

Meer Bewegen voor Ouderen, beweeglessen die er op gericht zijn om fit blijven en zoveel mogelijk zelf te kunnen doen. Oefeningen om uw lichaam soepel te houden en natuurlijk ook om uw conditie te verbeteren. Gezelligheid en een kopje koffie na afloop van iedere les zorgt er voor dat u het ook nog eens heel leuk vindt om te bewegen.

Beweegactiviteiten op muziek zijn actief en ook nog leuk om te doen. Tijdens deze lessen doen we allerlei oefeningen op muziek om uw conditie te verbeteren en het lichaam lekker soepel te houden. De gemiddelde leeftijd voor 'Bewegen op muziek' is rond de 60-70 jaar. Het kopje koffie na afloop hoort er natuurlijk ook bij.

Volksdansen is plezier voor iedereen. Dansen en kennismaken met cultuur uit alle landen van de wereld is volksdansen. De dansen zijn eenvoudig, aangepast aan uw eigen tempo en ook nog leuk om naar te kijken.

Country- line dance is een dans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij Country-line dans wordt er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Country line dance kenmerkt zich niet alleen door de Country muziek waarop gedanst wordt, maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. De rustige, in elkaar vloeiende bewegingen versterken en ontspannen uw lichaam en geest. Het beoefenen van Tai Chi heeft een positieve invloed op uw gezondheid en is uitermate geschikt voor ouderen.

Stoelyoga is Yoga, speciaal bedoeld u, die minder lang kunnen staan en niet graag op de grond zitten. In iedere les is aandacht voor verschillende lichaamsoefeningen, ademhalings-oefeningen en de les wordt afgesloten met een meditatie oefening. Stoelyoga helpt om je gewrichten soepeler te maken, spanning los te laten, je concentratie en motoriek te verbeteren.

In het overzicht kunt u zien waar en op welk tijdstip de activiteiten plaats vinden. Om mee te doen is geen bijzondere kleding vereist. Gemakkelijk zittende vrijetijdskleding voldoende bewegingsvrijheid is prima. Bij seniorensport in de gymzaal zijn sportschoenen (zonder zwarte zool) noodzakelijk.

Seniorensport is bedoeld voor de fanatiekelingen onder ons. De gemiddelde leeftijd is tussen de 65 en 75 jaar. In de sportzaal gaat u aan uw conditie werken, doet u allerlei oefeningen om het lichaam soepel houden. Veel variatie met o.a. badmintonnen, volleyballen of andere balspelen zorgt ervoor dat u wekelijks gezellig met elkaar gaat sporten. Klik hier voor het programma seniorensport.

De kosten verschillen per activiteit en variëren tussen de € 75 en €120,00 per seizoen. In decontributieregeling vindt u de verschillende tarieven.Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor 'Meer Bewegen voor Ouderen' en Seniorensport in de aanvullende verzekering. Vindt u het leuk om wekelijks te bewegen, dan kunt u vrijblijvend kennismaken en een keer meedoen. Gaat u definitief iedere week sporten, dan kunt u het Inschrijfformulier downloaden en afgeven/opsturen/mailen naar sport@welzijnskwartier.nl.

Wandelen en fietsen

Op diverse plaatsen kunt u in ons mooie Katwijk fietsen en wandelen samen met anderen. Welzijnskwartier heeft een overzicht gemaakt van de wandel-en fietsactiviteiten in Katwijk. Afhankelijk van uw eigen mogelijkheden kunt u contact opnemen met de contactpersoon.

Wandelvoetbal

Via Welzijnskwartier bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het zogenaamde wandelvoetbal. Dit gebeurd bij meerdere sportverenigingen. Voor een impressie kunt u onderstaand promotiefilmpje bekijken. Voor meer informatie hierover kunt u Saskia Koster benaderen via telefoon 071-4033323

overzicht