Sport en Bewegen

Sportieve activiteiten voor jong en oud, ondersteuning aan verenigingen en begeleiding op maat. Inschrijven in verplicht en kan via: www.sjorssportief.nl

Kinderen - Come4Sports

Come4Sports is sinds 2011 actief op basisscholen in gemeente Katwijk. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen door middel van diverse activiteiten in samenwerking met scholen en verenigingen. Come4Sports heeft een zeer divers aanbod verdeeld over het schooljaar. Hieronder vindt u een overzicht.


Overzicht activiteiten Come4Sports


Naschools Sportaanbod

Iedere dag 60 minuten bewegen is de norm voor basisschoolkinderen. Met de Sportkalender kan ieder kind daaraan voldoen. Come4Sports is bijna elke schooldag actief op één of meerdere locaties in de gemeente.

Sportkalender

Het hele schooljaar is Come4Sports met de tuktuk vol sportmateriaal op schoolpleinen, speelpleintjes en in gymzalen te vinden. De Sportkalenders met het volledige programma zijn op iedere school te vinden.

Wil je de sportkalender bekijken? Houd dat de Come4Sports Facebook pagina in de gaten!

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Van Come4Sports krijgen de scholen een draaiboek aangeboden waarmee zij een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein. Ook kunnen scholen kiezen mee te doen aan de Koningsspelen op Sportpark de Krom. Come4Sports organiseert verschillende clinics in samenwerking met aanbieders en verenigingen uit de gemeente en de regio. In 2019 waren ruim 1825 kinderen van 21 basisscholen in beweging bij 39 clinics.

http://www.kattuk.nl/?s=koningsspelen

Vakantie Activiteiten

Elke schoolvakantie heeft Come4Sports een sportief programma in verschillende gymzalen of bij verenigingen.

Schoolsport

Elk schooljaar wordt in samenwerking met verenigingen uit de gemeente een programma samengesteld. Kinderen krijgen een programmaboekjeen kunnen deelnemen aan cursussen en toernooien.

  • Cursussen Het hele jaar door kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten. Per sport worden vijf trainingen gegeven bij en door de sportvereniging. Zo wordt de drempel laag gehouden om verenigingen te bezoeken en verschillende sporten te proberen.
  • Toernooien In de schoolvakanties organiseren verenigingen toernooien voor kinderen van de basisschool. Inschrijven voor deze toernooien kan via school.

Come4Sports Week

Basisscholen kunnen zich opgeven voor de Come4Sports Week. Tijdens deze week is Come4Sports onder en na schooltijd actief op deze school. Met dit initiatief heeft Come4Sports persoonlijk contact met alle leerlingen van de school, ook met de kinderen voor wie sporten minder vanzelfsprekend is. Scholen zonder vakleerkracht bewegingsonderwijs kunnen door Come4Sports worden ondersteund met Tips&Tricks in het geven van gymlessen.

Nationale Sportweek

Welzijnskwartier sluit ook aan bij de Nationale Sport Week. Dit is een landelijk initiatief in september dat de breedtesport bij sportverenigingen in Nederland in de etalage zet en laat zien hoe leuk en gezond sporten en bewegen is. Come4Sports biedt de Sportweek Strippenkaart (inlopen bij trainingen van sportverenigingen).