Actief met en voor jongeren

Samen met jou werken we aan een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding waarbij je talenten centraal staan.

Naar de jongeren toe

Onze sociaal werkers met specialiteit jongerenwerk voeren meerdere keren per week straatrondes uit in de gemeente Katwijk, Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom. De straatrondes zijn gericht op het maken van contact met zowel individuele jongeren als groepen.

Ons Ambulant Jongerenwerk (AJW) zoekt jongeren op in hun eigen omgeving, zo krijgen we een goed beeld wat hen bezighoudt. Daarnaast werkt het preventief; we proberen te voorkomen dat jongeren (verder) in de problemen komen. Veel jongeren hangen regelmatig rond op straat en brengen hier hun vrije tijd door. Soms hebben zij moeite met de afspraken die op straat gelden. Doordat jongeren niet altijd op de hoogte zijn van gedragsregels, wordt er bijvoorbeeld overlast veroorzaakt. Maar zij ervaren dat zelf niet altijd zo. Door het intensieve contact met de jongeren, merken we dat we vaak ook wat extra's voor hen kunnen betekenen. Wij bieden hulp door (eventueel op hun verzoek):

  • Te bemiddelen met buurtbewoners waar nodig
  • Informatie en advies te geven
  • Een gezonde en actieve vrijetijdsbesteding aan te bieden
  • Ondersteuning te geven op het gebied van talenten, school, werk of zorg.

We activeren jongeren om zelf oplossingen te vinden voor hun eigen situatie. Hierbij is het belangrijk dat jongeren zelf de regie houden. Dit doen wij niet alleen; dit doen wij in samenwerking met diverse partners om het integraal aan te pakken.

Actief op middelbare scholen
Als jongerenwerkers zijn we ook actief op de middelbare scholen.Leraren en leerlingen weten ons hierdoor beter te vinden voor een zinvolle en passende vrijetijdsbesteding en het coachen van talenten van jongeren.

Meer weten over Ambulant Jongerenwerk?
Neem dan contact op met Marcel van Tol via marcelvantol@welzijnskwartier.nl of via 06-53328606