Ondersteuning ouderen

Wij bieden u een gevarieerd activiteitenaanbod en ondersteuning zoals personenalarmering, maaltijdservice en klussendienst.

Personenalarmering

Voor veel ouderen en gehandicapten vormt personenalarmering een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de zelfstandigheid. Iemand die aangesloten is op een alarmeringssysteem kan, in geval van nood, 24 uur per dag en 7 dagen per week, toch hulp inroepen wanneer de telefoon onbereikbaar is.

Hoe werkt het?
De personenalarmering bestaat uit een 'kastje' en een medaillon. Het kastje wordt naast de stroomtoevoer aangesloten op een analoge of digitale telefoonlijn. Het medaillon moet u vervolgens bij zich dragen. Via een druk op een knop op het medaillon of op het kastje, wordt contact gelegd met de alarmcentrale. De alarmcentrale schakelt dan uw vooraf opgegeven contactpersonen in. Ook kunt u een professionele achterwacht opgeven als contactpersoon. In een persoonlijk gesprek kunnen we u uitleggen hoe dat werkt en wat dat kost.

Hoe kan ik personenalarmering aanvragen?

U vraagt dit aan bij de huisarts. Als uw huisarts een medische indicatie verstrekt, worden uw gegevens aan ons doorgegeven.Op basis daarvan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om af te spreken wanneer het apparaat geplaatst wordt.

Als uw huisarts geen indicatie afgeeft, dan is het nog steeds mogelijk om bij ons personenalarmering aan te vragen. U betaalt dan de volledige plaatsingskosten en een hogere eigen bijdrage.

Wat kost personenalarmering?

Dat is afhankelijk van of u een medische indicatie heeft van uw huisarts én bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. Wij werken samen met M-Alert personenalarmering die met een aantal zorgverzekeraars een contract heeft. Bekijk hier de website van M-Alert.

Indien u een medische indicatie heeft en verzekerd bent bij: Zorg en Zekerheid, Zorg Direct, Holland Zorg, Salland, Holland ONVZ, VvAa, PNOzorg, dan worden de plaatsingskosten vergoed. U betaalt alleen een eigen bijdrage a € 6 per maand.

Heeft u geen medische indicatie, of bent u niet bij van de gecontracteerde zorgverzekeraars aangesloten, dan betaalt u eenmalig € 70 plaatsingskosten. Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage a €15.25 maand.