Ondersteuning ouderen

Wij bieden u een gevarieerd activiteitenaanbod en ondersteuning zoals personenalarmering, maaltijdservice en klussendienst.

Rijbewijskeuringen 75+

Mensen van 75 jaar en ouder, moeten het rijbewijs om de 5 jaar verlengen. Elke eerste maandag van de maand kunt u zich laten keuren in dienstencentrum de Zwanenburg. Deze keuring kost € 40,00 en wordt uitgevoerd door keuringsarts T. Windgassen. Keuring voor groot rijbewijs kost € 60. U kunt hiervoor bij onze organisatie telefonisch een afspraak maken: bel 071-4033323

Wat moet u meenemen naar de keuring:

  • Eigen verklaringsformulier. Deze is te koop op het gemeentehuis aan balie burgerlijke stand/documenten. De voorzijde dient volledig ingevuld te worden,
  • Fles urine, het liefst van na het ontbijt,
  • Identificatie, bij voorkeur uw rijbewijs,
  • Bril (vertebril) of contactlenzen (indien van toepassing).
    Mensen die twijfelen aan hun gezichtsvermogen zouden het beste eerst een bij een opticien of oogarts langs kunnen gaan om dit te laten controleren.
  • Lijstje met medicijnengebruik (indien van toepassing)

Houdt u er rekening mee dat u zich tenminste 4 maanden voor de datum dat het rijbewijs zijn geldigheid verliest laat keuren. Het kan even duren voor u in het bezit bent van uw verlengde rijbewijs, vooral als u naar aanleiding van de keuring nog een afspraak met oogarts of andere specialist moet maken.