Ready Steady Cook! Noordwijk

Ready, Steady, Cook! Kookwedstrijd voor Jongeren in Noordwijk

Welzijnskwartier kondigt met trots de lancering aan van "Ready, Steady, Cook!", een spannende kookwedstrijd gericht op het aanmoedigen van gezond eten en kookvaardigheden bij jongeren in Noordwijk. 20 maart start de eerste editie in The Base Noordwijk.

Het succesvolle Kookcafé van Welzijnskwartier, dat jongeren kennis laat maken met gezonde voeding en alles wat er komt kijken bij het maken van een maaltijd, zal samenwerken met My Foodstyle en Goed Bezig!. Hierbij zullen er steeds verschillende jongeren uitgenodigd en uitgedaagd worden vanuit bijvoorbeeld het Northgo College en Leeuwenhorst om deze spannende wedstrijd deel te nemen. 

Het doel van Ready, Steady, Cook! is om jongeren tussen de 10 en 23 jaar aan te moedigen om bewuste voedingskeuzes te maken en hen kennis te laten maken met gezonde maaltijden. De wedstrijd zal toegankelijk zijn voor jongeren uit diverse achtergronden en zal hen helpen hun culinaire vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze plezier hebben en samenwerken met leeftijdsgenoten.

"We zijn enthousiast over de mogelijkheid om jongeren op een leuke en educatieve manier te betrekken bij gezonde voeding en koken", zegt Isabelle Groenstege van My Foodstyle. "Ready, Steady, Cook! biedt een geweldige kans om jongeren te inspireren.

De wedstrijd - geboren uit het Leefstijlakkoord Noordwijk 2024 -, die iedere 2 maanden zal plaatsvinden op één van de locaties van Welzijnskwartier, The Base Noordwijk, zal bestaan uit teams van vier personen die binnen een vastgestelde tijdspanne een gerecht met vier geselecteerde versproducten bedenken en bereiden. Een deskundige jury zal de gerechten beoordelen op smaak en gezondheid, terwijl ook het publiek de kans krijgt om hun favoriete gerecht te kiezen.

“Ready Steady Cook biedt een informele benadering om jongeren te kunnen ondersteunen en hulp te bieden waar nodig. Er ontstaat een authentieke en betrokken relatie, waardoor jongeren zich meer gehoord en begrepen voelen en daardoor meer gemotiveerd om hulp te vragen”, aldus Michael Hulpusch – jongerenwerker bij Welzijnskwartier.

Voor meer informatie over Ready, Steady, Cook! en hoe jongeren kunnen deelnemen, kunt u contact opnemen met Welzijnskwartier via Michael Hulpusch: 0651262136.